|
Post by Anda (ex.Rude) on Sept 8, 2014 18:40:03 GMT 2
Ievietoju pēc pff pasūtījuma Vista piena mērcē ar zirnīšiem600 gr vistas (šķiņķi, stilbiņi) Nedaudz eļļas Neliels sīpols 3 vidēji burkāni 1 ēd. k. miltu 500 ml piena 50 gr sviesta 5 ēd. k. konservētu vai saldētu zaļo zirnīšu 1 lauru lapa 5 smaržīgie pipari Sāls, pipari Pannā uzkarsē eļļu, vistas gabalus apcep zeltainus. Otrā pannā uz nelielas uguns izkausē sviestu, liek sīki sagrieztu sīpolu un ripās sagrieztus burkānus, nedaudz pasautē. Pieber miltus, izmaisa un karsē vēl 3-4 minūtes. Pielej ap 200 ml auksta piena, kārtīgi izmaisa, lai nav kunkuļu, tad pielej pārējo pienu. Mērcē liek apceptos vistas gabalus, lauru lapu, smaržīgos piparus un sāli. Uz ļoti mazas uguns, bieži apmaisot sautē apmēram 30 minūtes, līdz vista mīksta. Ja mērce novārās par biezu un var piedegt, pielej vēl ūdeni vai pienu. Lauru lapu un smaržīgos piparus no mērces izņem. Pieliek zirnīšus, pavāra vēl 5 minūtes. Rude
|
|
|
Post by Piafa on Sept 8, 2014 19:02:49 GMT 2
Paldies, mīļā! Šī ir lieliskākā šmorētā vista!
|
|
|
Post by diddly on Sept 8, 2014 20:30:59 GMT 2
Vot to es tikai tagad saprotu,kāda Pērle mums te ir atradusies! Anda! Lūdzu,receptes studijā! PĀĀĀLDIESS!
|
|
|
Post by Anda (ex.Rude) on Sept 8, 2014 20:41:28 GMT 2
Vot visu vakaru gudroju kur lai sabāž recepšu arhīvu? Pa vienam likt te - nu var jau, bet tas būs ilgi kamēr salikšu un tikpat ilgi būs jāmeklē vajadzīgais. Otrs variants ir salikt kaut kādā failu glabatuvē. Kopā tas arhīvs varētu aizņemt +- apm 350 MB. Tagad manā datorā tās Worda lapas ar bildi iekšā smuki sašķirotas pa mapem, tapat pa mapēm varetu kaut kur ielikt un tad būtu viegli atrast vajadzīgo. Tikai nezinu kurā failu glabātuvē bez maksas var ielikt un kuru nav pārāk sarežģīti lietot? Varbūt blogā kādā sabāzt?
|
|
Sarma
Jaunbiedrs
Sievietes nekad nenoveco - vīriešiem redze maitājās.
|
Post by Sarma on Sept 8, 2014 22:03:15 GMT 2
Gandrīz vai,ka kautrējos jautāt. Nu labs ir, pa galvu jau nesitīsi. Kur ta pazuda gatavo.lv., bij tak feina vietne. Es tur bieži no tevis viskautko pašpikoju.
|
|
rutta
Jaunbiedrs
|
Post by rutta on Sept 8, 2014 22:11:16 GMT 2
Nu es jau ar noraudāju par gatavo.lv
|
|
|
Post by Anda (ex.Rude) on Sept 8, 2014 22:30:10 GMT 2
Meitenes, tas saistīts ar manu veselību. Pārcietu smagu infarktu tāpēc tas palika novārtā. Vairs negribu atjaunot, mana dzīve ir mainījusies, tagad gatavoju reti.
Bet arhīvs ir, labprāt to publicēšu kad izdomāšu kur.
|
|
|
Post by olgucis on Sept 8, 2014 23:09:16 GMT 2
Šis te man rītdienai ieplānots ;o)) Tikai vistas šķinķīši trūkst. Andiņ, tu tur turies , mums tevis vajag!
|
|
Sarma
Jaunbiedrs
Sievietes nekad nenoveco - vīriešiem redze maitājās.
|
Post by Sarma on Sept 8, 2014 23:15:55 GMT 2
Ups, atvaino. Nezināju, ka Tev tādas problēmas ar veselību bija. Eh, internets ir internets, te viņš ir un te pēkšņi, viņā kaut kas zūd. Man domāt, Tu savus garadarbus esi pelnījusi iespiest grāmatā. Tā ir nezūdoša vērtība. Zinu, zinu, tam vajadzīgi lieli līdzekļi, bet varbūt, ka mēs visi kopā varam Tev kaut kā līdzēt.
|
|
|
Post by Piafa on Sept 9, 2014 6:27:07 GMT 2
Anda, mans piedāvājums joprojam ir spēkā
|
|
|
Post by Emīlija A. on Sept 9, 2014 6:32:40 GMT 2
oi jā, gatavo.lv bija vērtība... es gan nezinu kā varu palīdzēt, bet labprāt dabūtu to atkal lietojamu...
|
|
|
Post by reno on Sept 9, 2014 9:49:17 GMT 2
Tev jau bija nopietna lapa ar īstām receptēm. Man viss ir daudz juceklīgāk, gatavoju, pierakstīju receptes un bildēju to, kas iepatikās un likās interesants. Pie tam nav vēl sakārtots -recepte kopā ar bildi.
|
|
Made
Jaunbiedrs
Visas sievietes ir blondīnes, kad vajag un Nobela prēmijas laureātes, kad grib.
|
Post by Made on Sept 9, 2014 10:44:29 GMT 2
|
|
|
Post by olgucis on Sept 9, 2014 13:01:44 GMT 2
Yes! Viss notiek! Pēc pusstundas izgaršosim to, par ko visi tā jūsmo ;o)) Es vēl baziliku pieliku sautējot. Jo ēdienam kur piens, baziliks piešķir tādū ... īpašu garšu ;o) Kā man patīk ši sadaļa ;o)))
|
|
es456
Jaunbiedrs
|
Post by es456 on Sept 9, 2014 13:35:38 GMT 2
Jā, gatavo.lv bija ļoti derīga. Man ir niķis ar roku receptes pārrakstīt savos nelielos blociņos. Pašai smiekli nāk, bet ko padarīsi. Katram savi.... Patīk brīvdienu apņemšanās - šodien kaut kas taps - tad šķirstu, meklēju, šķirstu - laiks paiet - apņemšanos pārmāc kaut kas cits interesantāks. Taču puse dienas ar domām par virtuvi pavadīta - gandarījums. Toreiz, kad gatavo pazuda - bija žēl, ka manos blociņos nav. Protama lieta, datorā to visu menedžēt vieglāk, bet veca recepte ar sviesta un zaptes atmiņām, mmmm
|
|