Pūka
Jaunbiedrs
|
Post by Pūka on Sept 16, 2014 20:43:18 GMT 2
Varbūt noder dažādībai . Kartupeļu, kartupeļu biezeņa,rīsu , griķu vietā. 1. Variants : vārīti burkāni, cepti sīpoli, salds krējums, sablenderē, sāls. 2.Variants : vārīti burkāni, vārīts ķirbja gabals, cepti sīpoli, salds krējums , sablenderē, sāls. Būtiski ir diezgan daudz to cepto sīpolu pielikt. .
|
|
habibi
Biedrs iesācējs
|
Post by habibi on Sept 16, 2014 21:46:34 GMT 2
Un cik daudz to saldo kreejumu liek?
|
|
Pūka
Jaunbiedrs
|
Post by Pūka on Sept 16, 2014 23:14:32 GMT 2
Nedaudz. Šļuku. Pēc garšas. Var nelikt nemaz, ja grib liesāku, jo sīpoli tiek apcepti kādā taukvielā. Teiksim uz 1 porciju - 1 vidēji liels burkāns, 1 vidēji liels sīpols, 2 ēdamkarotes saldā krējuma. Ļoti ātri pagatavojams biezenis un ļoti košā krāsā un ceptie sīpoli labi nolīdzsvaro burkānu saldumu.
Līdzīgs ir seleriju biezenis. Bet tas ir manuprāt specifiskāks. Selerijas, piens, saldais krējums. Sarīvē, apcep, izsautē pienā ,sablenderē.
|
|
|
Post by ragana on Sept 17, 2014 8:29:22 GMT 2
Pūka, paldies par selerijas biezeni. Es seleriju fans.
|
|
Pūka
Jaunbiedrs
|
Post by Pūka on Sept 17, 2014 10:02:02 GMT 2
Ragana, seleriju biezeni taisīju tikai vienu reizi - ja pareizi atceros- seleriju sakni rupji sarīvē, apcepina skaidas sviestā, pielej turpat pienu drusku un izsautē mīkstu, tad ja vēlas pielej nedaudz saldo krējumu. Sablenderē .Sāls. Man seleriju garša par stipru, neesmu atradusi vēl garšvielu, kas kaut kā drusku to pamainītu.
Burkānu biezenis iet labi kopā ar cūkgaļu. 2 variants ar ķirbi jau būtībā ir tāds ķirbju biezzupas biezāks variants.
|
|
|
Post by reno on Sept 17, 2014 10:12:37 GMT 2
nuuu, ja ķiploku kārtīgi pieliktu... Tā es uzlaboju štovētos burkānīšus/zirnīšus, ko no bērnības neesmu varējusi ciest. Bet bērni pieprasa "tā, kā vecmāmiņas gatavo". Nu abas vecmāmiņas aizsaulē, labi, ka viņas arī tādā veidā atceras.
|
|
Pūka
Jaunbiedrs
|
Post by Pūka on Sept 17, 2014 10:32:17 GMT 2
Reno, man taisni eksperimenti ar burkānu zirnīšu sautējumu plānā! Pašai garšo tā ne visai, bet bērnam garšo. Nevaru tik saprast , kur viņš to dabūjis pagaršot. Nu tad varbūt kaut kāds kompromiss vai variācija jāatrod..
|
|